Adunarea Generală ordinară a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Chișinău
07 - 25.09.2020
sediul Uniunii Avocaților mun. Chișinău, str. București, 46
Adunarea Generală ordinară a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Bălți
16.10.2020 - 03.11.2020, ora:09:00
str. Dostoevschii 63, mun. Bălți

Prima pagină  »  Noutați
Uniunea Avocaților marchează un an de colaborare cu Baroul Maramureș
09.04.2020

Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Baroul Maramureș, România acum un an, au semnat un Acord de Înfrățire între instituții pentru a fortifica relații profesionale și de colaborare întru asigurarea unui suport reciproc.

Evenimentul aniversar, precum și de trecere în revistă, urma să aibă loc la 10 aprilie curent în România. Din motive de securitate în urma situației pandemice de COVID-19, și a declarării regimului de stare de urgență în ambele state, evenimentul  a fost amânat.

Cu toate acestea, din numele președintelui Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Emanoil Ploșnița și a tuturor avocaților, membrii ai Uniunii, aducem sincere mulțumiri decanului Barului Maramureș, Andreicuț Florin, dar și colegilor pentru suport și colaborare fructuoasă.

Potrivit Acordului de Înfrățire, instituțiile avocațiale asigură reciproc inițierea și dezvoltarea unor raporturi profesionale speciale și privilegiate, în condițiile  permanentei tranformări care se petrec în profesia de avocat, pe plan mondial și regional. Totodată, o prioritate în acest Acord este asigurarea și susținerea tinerilor avocați, prin schimbul de experiență și practică, cu efectuarea stagiilor de informare și practică profesională.

În acest context, în 2019, avocații Baroului Maramureș au participat la Campionatul de fotbal organizat la Chișinău. Tot atunci a avut loc și o întrevedere între participanți, care s-a axat pe perspectivele de viitor ale colaborării, dar și un schimb de experiență în ceea ce ține de practica judiciară pe anumite segmente din justiție.

Tot în 2019, a avut loc o conferință comună între Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Baroul Maramureș. Scopul acesteia a fost schimbul de experiență oferit de colegii avocați din România, cu participarea decanului Florin Andreicuț și avocatul italian Erdis Doraci, pe subiectul ce ține de calificarea obiectivă  și încasarea prejudiciului moral și material al participanților în cadrul accidentelor rutiere cu participarea cetățenilor moldoveni.