Prima pagină  »  Noutați
Comunicat cu privire la prezentarea raportului privind analiza reformei hărții judiciare
30.07.2021

Stimați colegi avocați și avocați stagiari,

Pe 16 iulie 2021 a avut loc ședința Grupului de lucru cu privire la revizuirea hărții judiciare.

Reamintim că acest grup de lucru a fost constituit prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 122/10 din 26 mai 2020.

Grupul de lucru este compus din judecători, membrii Consiliul Superior al Magistraturii, procuraturii, membrii Consiliu Superior a Procurorilor, procurori, reprezentanți ai Procuraturii Generale, judecători, reprezentanți ai sistemului judecătoresc, reprezentanți ai Agenției de Autoadministrare a instanțelor judecătorești, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Uniunii Avocaților.

De menționat că Uniunea Avocaților este reprezentată în acest grup de lucru de doamna avocată Veronica Mihailov-Moraru și de domnul avocat Oleg Efrim.

Grupul de lucru are drept scop revizuirea hărții judiciare și aducerea în concordanță a circumscripțiilor procuraturilor cu circumscripțiile judecătoriilor.

În ședința grupului de lucru din 16 iulie 2021 a fost prezentat Raportul final privind analiza reformei hărții judiciare.

Potrivit comunicatului grupului de lucru, raportul conține recomandări care pot fi implementate pe termen scurt și în special, recomandări pe termen lung, care implică acțiuni de înaintare a propunerilor de modificare a Legii nr. 76 din 21 aprilie 2016 cu privire la organizarea instanțelor judecătorești și adoptarea unei legi similare cu privire la reorganizarea procuraturii.

Urmare prezentării raportului de evaluare a hărții judiciare s-a convenit că toate instituțiile să studieze suplimentar constatările raportului și să prezinte în scris, până la următoarea ședință propuneri/comentarii/sugestii de care se va ține cont la următoarele acțiuni.

În context și având în vedere importanța revizuirii hărții judiciare îndemn și respectuos solicit implicarea plenară a avocaților și a avocaților stagiari să studieze constatările și propunerile menționate în Raportul final privind analiza reformei hărți judiciare și a hărții procuraturii și efectiv să vină cu propuneri, recomandări, obiecții și comentarii.

Comunicatul grupului de lucru cu detalii despre ședința din 16 iulie 2021 îl puteți vedea postat: https://www.csm.md/ro/noutatii/3399-comunicat-de-presa-cu-privire-la-prezentarea-raportului-privind-analiza-reformei-hartii-judiciare.html

Totodată, Raportul final privind analiza reforme hărții judiciare îl puteți vedea postat:

https://drive.google.com/file/d/1qdCBvIS8HH7SFtlPQerUWV7HeU80S0ya/view?usp=sharing 

 

Cu respect și urări de sănătate,

Emanoil PLOȘNIȚA                                                

Președintele Uniunii Avocaților