Prima pagină  »  Noutați
Avocații se implică în activitate civică și educațională în cadrul Proiectului de Educație Juridică inițiat de judecătorul Cristi Danileț din România.
29.01.2019

Un grup 40 de avocați și-au asumat responsabilitate civică și educațională în cadrul Proiectului ”Educație Juridică - Cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații” inițiat de judecătorul Cristi Danileț din România.

În cadrul acestui Proiect realizat de judecătorul Cristi Danileț împreună cu Asociația Voci pentru Democrație și Justiție din România și Centrul de Inovare și Politici din Moldova, va fi formată o Rețea Națională pentru Educație Juridică la care se asociază și Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova prin participarea, la această etapă, a unui grup de 40 de avocați. 

Proiectul începe la 30 și 31 ianuarie curent cu un program de training, în cadrul căruia, membrii Rețelei Naționale pentru Educație Juridică, din care vor face parte avocați, magistrați, procurori, lectori universitari, profesori, alți reprezentanți din profesiile juridice și profesori, vor însuși abilități de predare pentru liceeni și cultivare a respectului pentru lege în rândul tinerei generații. Programul presupune cinci sesiuni de training, în care judecătorul Cristi Danileț va pune accentul pe metode interactive și activități practice de predare – învățare a legilor, sesiuni despre conceptele cheie legate de predarea disciplinei Educație Juridică, democrație, integritate și stat de drept. De asemenea, va fi abordat modelul de comunicare bazat pe story-telling pe baza experienței din instituțiile de învățământ, pentru a le putea explica elevilor de ce cunoașterea, și apoi, respectarea legilor este esențială pentru viitorul lor.

Proiectul este sprijinit financiar de Ambasada Olandei din București. 

 

Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova  

Director, av. Viorica Grecu