Prima pagină  »  Noutați
IN MEMORIAM Avocatului Poporului Mihail Cotorobai
06.01.2021

Am aflat cu adâncă durere în suflet că s-a înălțat la ceruri neobositul și modestul, patriotul acestui neam, Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai.

Modest, onest, simplu, punctual și prietenos, astfel a fost și va rămâne în spiritul avocaților din Republica Moldova și a tuturor care l-au cunoscut pe Mihail Cotorobai, jurist, profesor de drept, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar și votant al Declarației de Independență a Republicii Moldova, fost judecător la Curtea Constituțională.

Mihail Cotorobai a fost un om cu o inimă mare, de o cumsecădenie și corectitudine deosebită, consacrându-și întreaga viață apărării dreptății, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

În exercițiul mandatului de Ombudsman a fost avocatul oamenilor și apărătorul avocaților din Republica Moldova, fiind un partener de încredere.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova, întreg corpul avocațial regretă trecerea în eternitate a celui care a fost Mihail Cotorobai și exprimă sincere condoleanțe și sentimente de compasiune familiei și rudelor îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

                     Emanoil PLOȘNIȚA

Președintele Uniunii Avocaților