Prima pagină  »  Noutați
Republica Moldova celebrează 30 de ani de independenţă
26.08.2021

Stimate colege avocate,

Stimați colegi avocați și

Stimați avocați stagiari,

În fiecare an, la 27 August marcăm Ziua Independenței Republicii Moldova.

Dorința setoasă de a fi stăpânii propriei sorți ne-a determinat ca într-o zi să începem o nouă istorie a țării noastre.

30 de ani, 30 de ani de căutare de sine, 30 de ani de experiențe, 30 de ani de victorii și eșecuri, 30 de ani de promisiuni că mâine va fi mai bine, 30 de ani de luptă cu propriile frici, 30 de ani de speranță.

Suntem generațiile care au stat la baza creării acestui stat și se știe, nu este nimic mai greu decât un nou început. Speranța a fost și rămâne steaua noastră călăuzitoare, cea care ne-a dat puterea să nu cedăm și să credem în oamenii noștri, în puterea solidarității, să știm că demnitatea întotdeauna ne va duce în direcția aleasă.

Este sărbătoarea care ne unește, cea care trezește patriotismul din noi și dorința de a ne vedea țara în continuare un stat liber și suveran. E sărbătoarea care ne trezește mândria din nou, mândria de a fi copiii acestui plai plin cu tradiții și obiceiuri frumoase, cu oameni care știu să păstreze valorile naționale, cu oameni care-și iubesc patria și sunt gata oricând să pună umărul pentru a o susține, pentru a o vedea frumoasă și sănătoasă.

Astăzi avem o nouă speranță că Republica Moldova are mari șanse de succes. Deci, să privim cu speranță spre viitor, implicându-ne responsabil întru realizarea scopurilor puse și pentru a ne construi o societate puternică și o viață decentă la noi acasă. Să dăm anilor care vin conținut și să-i umplem cu bucurii!

La mulți ani, Moldova!

La mulți ani, moldoveni, oriunde ați fi!

Cu respect și prețuire,

Emanoil PLOȘNIȚA

 Președintele Uniunii Avocaților